Om cyinism och kluvenhet

Jag är cyniker, det är min största synd. I mitt inre/yttre pågår en strid där ateisten är fienden och den kristna kämpen. Fast i själva verket tror jag att det är en av lollys multipla personligheter hon överfört på mig. Detta kan jag förvisso inte veta, men det är ett ofrånkomligt faktum att jag hör lollys ateistfärgade kritiska röst i mitt huvud vareviga enda andakt jag deltar på. Det är och förblir en kamp- men tro mig lolly när jag säger detta: eftersom du aldrig var min fiende kommer du aldrig besegra mig.

Vore jag född i en okristen familj vore jag nog inte kristen nej. Och? Är vi inte alla hjärntvättade?:P

Om ateism

Tes: Ingen människa är enbart sin egen, ingen människa har enbart egna åsikter, ingen människa handlar helt och fullt efter sin egna personlighet.  Vi är alla produkter av vår omgivning, våra minnen och vår miljö. Det finns inga rationella argument vare sig för eller emot en teistisk livsåskådning. På samma sätt finns det inga rationella argument som styrker att vi skulle ha egen vilja. Vi är dockor som har formats ur samma form och blivit aningen olikformade, men ingen tycks styra över systemen. För vilken docka skulle få för sig att säga: " Stopp, det här dockhuset kunde varit annorlunda, det här dockhuset kunde varit bättre"?

För mig är att tro på Gud att bekänna detta: Varje docka kan forma det hus den bor i, var och en av oss har utrustats med en enorm förmåga att förändra. Jag tror i djupet av mitt hjärt att alla människor behövs, alla människor ÄR LIKA MYCKET VÄRDA (även om vi aldrig kommer förstå varför). Tron på fri vilja är enligt mig lika onaturlig/övernaturlig som livet i sig själv. Därför är jag kristen. 


Ateister R.I.P.(I HOPE YOU WILL)


Ny blogg

Detta är min första blogg någonsin. Hit kommer ingen förrutom kanske jag och Jonte. I en blogg kan man skriva mycket, vilket gör detta första inlägg mycket underligt. Jag har inget att skriva och trots detta har jag nu vid det här laget kommit till min tredje rad.

MVH/ Kalle

RSS 2.0